Nou cutremur în Gorj! Seismul a avut magnitudinea de 4,1 pe scara Richter


Un alt cutremur cu magnitudinea de 4,1 s-a produs miercuri, 22 februarie, în județul Gorj, la o adâncime de 15 kilometri

Cutremurul a fost calificat drept „mediu” de Institutul pentru Fizica Pământului. „În ziua de 22.02.2023, 08:25:59 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km”, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Intensitatea macroseismică epicentrală III

Cutremurul s-a produs la 104km SV de Sibiu, 108km NV de Craiova, 140km V de Pitesti, 163km SE de Timisoara, 180km S de Cluj-Napoca, 181km SE de Arad, 199km V de Brasov, 215km E de Belgrade, 219km E de Zemun, 227km V de Ploiesti.

Cutremurele de luni și marți, 13 și 14 februarie, au fost resimțite în mai multe zone din județul Cluj

Dacă luni, cutremurul abia a fost simțit în unele zone din municipiul Cluj-Napoca, cel de marți a fost mai intens. Au fost înregistrate trei apeluri la 112, iar pompierii au realizat acțiuni de recunoaștere. Din fericire, pe raza județului, nu au fost identificate pagube.

Citește și: Un nou cutremur s-a resimțit la Cluj, marți, 14 februarie / Au urmat alte patru replici mult mai reduse ca putere

În urma evenimentelor seismice din ultima perioadă, din zona seismică Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialiști în zonă pentru montarea a 3 stații seismice și 5 stații GPS, pentru analize în vederea cercetărilor privind procesul de desfășurare a cutremurelor și efectele produse de acestora.

România va avea un grup de lucru care să se ocupe de prevenirea, pregătirea și răspunsul în situații de urgență, ca urmare a cutremurelor din ultima perioadă din zona Gorjului.


Comentarii Facebook