Nelu Tătaru: Ofițerul MAI a intrat în contact cu 120. A infectat 30 de oameni


Numărul persoanelor, care au intrat în contact cu ofiţerul MAI diagnosticat cu noul COVID-19 și care a ascuns că a fost în Israel, depăşeşte 120, a declarat, luni, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În acest moment sunt peste 30 de persoane pe care le avem, dar numărul contacţilor depăşeşte 120. E posibil ca numărul să crească, pentru că având în vedere că noi îi testăm ca şi contacţi, ei sunt asimptomatici la acest moment”, a spus Tătaru.

Tătaru a spus că vor fi făcute stocuri, după ce medicii s-au plâns că sunt probleme. 

Odată cu instituirea stării de urgenţă ne dă posibilitatea ca aceste stocuri să fie reîncărcate, pentru că nu mai avem acea perioadă lungă de 45 de zile pentru a putea face achiziţii. Putem face achiziţii directe, iar atât la nivelul MAE, cât şi la nivelul MS se derulează în acest moment achiziţii directe de materiale şi echipament”, a mai spus Tătaru.

De asemenea, a menționat că nu se pune probleme limitării unor drepturi civile în România.

Constituţional, starea de urgenţă poate merge până la limitarea unor drepturi civile, dar nu este cazul. În acest moment, pe noi ne ajută la achiziţia de medicamente, la achiziţia de aparatură, la achiziţia de materiale sanitare, ne ajută la a face acele proceduri de angajare fără a mai respecta acele termene. Ne ajută efectiv la a lua nişte măsuri sanitare de dezinfecţie în locuri în care nu aveam acces până acum, precum şi la a limita accesul în zonele aglomerate, pentru a nu avea acea apropiere socială”, a mai spus secretarul de stat.

Comentarii Facebook