Duminica 29 Ianuarie

NATO va activa planurile de apărare pentru Europa de Est. E o premieră


NATO va activa planurile de apărare pentru Europa de Est, în premieră în istoria Alianței, după atacul Rusiei asupra Ucrainei, au declarat joi pentru DPA surse din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, relatează Agerpres.

NATO va trimite militari și echipamente în Europa de Est şi ”va lua măsuri adiţionale pentru a întări şi mai mult descurajarea şi apărarea pe teritoriul Alianţei”, după atacul Rusiei în Ucraina, şi va organiza vineri un summit de urgenţă.

Acţiunile Rusiei constituie o ameninţare serioasă pentru securitatea euro-atlantică şi vor avea consecinţe geostrategice”, a transmis NATO la finalul unei reuniuni a ambasadorilor la Bruxelles ai statelor membre, scrie și Digi24.ro.

În România va fi un Grup de Luptă Permanent al NATO

La reuniunea din 16 februarie de la Bruxelles a miniştrilor apărării din ţările NATO aceștia și-au dat acordul politic pentru înființarea Grupului de Luptă permanent al NATO  în România.

Stoltenberg a spus că NATO va lua în calcul instalarea de noi grupuri de luptă în regiunile din centru și sud-est - ca de exemplu România - ca parte a strategiei defensive împotriva agresiunii Rusiei. 

Comentarii Facebook