Ministerul Educației susține că nu este motiv pentru închiderea școlilor: Sunt patru elevi diagnosticați


Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că în România sunt numai patru elevi diagnosticaţi cu noul coronavirus, iar doi deja s-au vindecat.

Părinţii sunt îndreptăţiţi să pună întrebări. Însă, trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta, nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimişi de la spital acasă. Am luat măsură închiderii unităţii de învăţământ în care aceştia îşi desfăşurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii şcolilor”, a spus Monica Anisie, la Antena 3.

În această dimineaţă (luni dimineaţa- nr.r) am o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali tocmai pentru a discuta problemele din teritoriu şi a mă asigura că în fiecare unitate de învăţământ există săpun, dezinfectant, adică măsurile de prevenţie să fie luate, pentru că până la urmă, chiar dacă închidem astăzi şcolile, copiii tot vor circulă prin oraş, deci, nu pot stă închişi în casă. Noi, ca sistem de educaţie, trebuie să ii educăm şi în spiritul prevenţiei, să ii asigurăm pe părinţi că le spunem copiilor cum anume trebuie să se ferească de o astfel de situaţie în care s-ar putea îmbolnăvi”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Consiliul Elevilor a cerut, luni, Ministerului Educaţiei să suspende cursurile.

Comentarii Facebook