Mesajul DUR al fostului ministru al Sănătății, după ce s-a aflat că Unifarm a cumpărat 1,2 milioane de măști de protecție neconforme


O anchetă publicată recent de Libertatea a scos la iveală faptul că Ministerul Sănătății, prin Unifarm, a achiziționat 1,2 milioane de măști de protecție neconforme pe care le-a distribuit în 112 spitale din țară.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a transmis un mesaj dur prin care îi avertizează atțt pe medici cât i pe restul cetățenilor să se ferească de măștile Daddy Baby.

CEA MAI MARE MIZERIE DIN ACHIZIȚIILE DIN VREMEA COVID19

Unifarm - o societate comercială aflată în proprietatea Ministerului Sănătății - a achiziționat măști care s-au dovenit a fi neconforme. Produsele prezintă riscuri de sănătate incluse în categoria GRAV de către Comisia Europeană. Când am citit știrea, am sperat că este vorba despre o cantitate mică și m-am gândit că, în graba inițială, compania s-a bazat pe oarece documente puse la dispoziție de producător. Poate așa a fost.

Aflăm astăzi din ancheta lui Răzvan Luțac (Libertatea) că nu a fost o cantitate mică ci în total au fost achiziționate 1,2 milioane măști. Pentru o astfel de cantitate, altfel ar fi trebuit să se pună problema. Dar asta nu e tot...

Ieri, Unifarm susținea că „Nu a fost pus în pericol niciun cadru sanitar sau pacient, iar măștile respective au fost deja înlocuite în proporție de 98%”. Am presupus că este o minciună. Sper că nu una intenționată... ce să zic?

Fotografia de mai jos am primit-o de la un ambulanțier - unul dintre oamenii cei mai expuși riscurilor infectării cu Covid19 - și ne-a spus că este singura mască pe care o primise înainte să primească de la MagiCAMP măști FFP2.

Astăzi am aflat de la Răzvan Luțac că au fost distribuite în 112 spitale! 112 spitale! Dar nici asta nu e tot...

Aceeași anchetă arată că Unifarm nu a cumpărat direct din China ci de la Ducos Trading, o companie care îl are ca acționar (50%) pe Ion Berciu, cel pe care, în 2018, era găsit de RISE Project într-un offshore cipriot alături de domnul Adrian Streinu-Cercel.

Mă întreb unde este limita pentru oamenii ăștia? Probabil dincolo de imaginația oricărui om sănătos la cap din țara asta.

Pe de altă parte... cât de stricat să fie totul în țara asta a noastră dacă sănătatea atâtor medici și cadre medicale este batjocorită pentru un ban grămadă de niște firme în spatele cărora nu stau niciodată decât niște bișnițari cu ifose?

‼️‼️ Dacă aveți prieteni sau cunoscuți medici, asistente, infirmiere, ambulanțieri, avertizați-i să nu folosească măștile Daddy Baby!”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Comentarii Facebook