Medic lovit la o clinică privată din România - VIDEO


Un medic ginecolog din Galaţi a fost lovit de un bărbat în spital și a făcut plângere la Poliție, postând și imaginile pe Facebook. 

Miercuri, 20.02.2019, ora 9.39. Am cugetat mult daca sa postez inregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia ca, pe langa actiunea penala, este necesara si o constientizare a unor asemenea situatii de catre toti colegii - nu numai din relatari verbale ci si video. PS - nu ma victimizez, am postat doar pentru ceilalti colegi, pentru a realiza la ce se pot astepta. Am inaintat plangerea la parchet. Astept procedurile. Apropos - in Moldova (pe care multi o desconsideram) pentru asa ceva respectivul individ ar face 15 ani puscarie. La noi - intre 6 luni si 3 ani (daca nu vor fi sase luni cu suspendare). Ca sa fie clare anumite aspecte si sa nu apara intrebari : unitatea la care lucrez a chemat imediat paza si politia, a facut toate demersurile legale necesare in asemenea situatii. Eu am depus plangere penala. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigat (sper ca nu in van) asupra comportamentului multor pacienti , ajungandu-se si la aceste agresiuni fizice. Nu este teama ci revolta!”, a scris medicul agresat. 

Potrivit fiului medicului agresat, incidentul a pornit după ce agresorul a cerut pentru partenera sa o consultaţie fără programare. Deşi iniţial a acceptat, tonul violent al bărbatului şi ameninţările venite de la acesta l-au determinat iasă din cabinet.

La o clinică privată din Galaţi, unde tatăl meu (cel agresat) acordă consultaţii, individul agresor s-a prezentat cu partenera lui şi a cerut un consult peste programările din acea zi. Şi individul, şi partenera lui au avut un comportament recalcitrant şi revendicativ încă de când au intrat în cabinet. Tatăl meu, având şi acordul partenerei individului, i-a permis acestuia să rămână în cabinet în timpul consultului. Individul însă, pe tot parcursul consultului, a vorbit în continuu, mai mult sau mai puţin agresiv, motiv pentru care tatăl meu i-a cerut să iasă, totuşi, din cabinet, ca să-şi poată finaliza consultul în condiţii de linişte. Individul a refuzat, iar atunci tatăl meu i-a spus că nu-i mai rămâne decât să cheme poliţia pentru a-l convinge să părăsească cabinetul. Nu s-a făcut înţeles, şi atunci tatăl meu a ieşit din cabinet şi i-a solicitat recepţionerei să cheme poliţia. Ce s-a întâmplat mai departe, se vede în imagini...”, a scris pe Facebook fiul victimei.

Medicul Costache Botezatu a venit cu câteva precizări, susţinând că agresiunea nu a fost provocată de o presupusă solicitare de mită, în condiţiile în care incidentul are loc într-o clinică privată.

Ca să fie şi mai clar... pentru că văd că unii vorbesc pe aici de şpagă...filmarea este făcută într-un centru medical privat, unde nu se dau atenţii... totul se plăteşte cu chitanţă. Deci...ca să fim bine înţeleşi pentru cei care nu au prins ideea: nu e vorba de o şpagă neonorată... e vorba despre o clinică privată unde are loc un act de violenţă asupra unui cadru medical”, a precizat pe Facebook medicul.

Poliţia Galaţi a deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

Comentarii Facebook