Medic agresat de un pacient recalcitrant pe holurile spitalului. L-a împins cu capul într-un birou VIDEO


Un medic din Galați a fost agresat de un pacient reclacitrant chiar pe holul spitalului în care acesta își desfășoară activitatea.

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar medicul, Costache Botezatu, a postat imaginile pe contul său de Facebook, precizând că a depus și plângere penală împotriva agresorului.

Miercuri, 20.02.2019, ora 9.39. Am cugetat mult daca sa postez inregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia ca, pe langa actiunea penala, este necesara si o constientizare a unor asemenea situatii de catre toti colegii - nu numai din relatari verbale ci si video. PS - nu ma victimizez, am postat doar pentru ceilalti colegi, pentru a realiza la ce se pot astepta. Am inaintat plangerea la parchet. Astept procedurile. Apropos - in Moldova (pe care multi o desconsideram) pentru asa ceva respectivul individ ar face 15 ani puscarie. La noi - intre 6 luni si 3 ani (daca nu vor fi sase luni cu suspendare). Ca sa fie clare anumite aspecte si sa nu apara intrebari : unitatea la care lucrez a chemat imediat paza si politia, a facut toate demersurile legale necesare in asemenea situatii. Eu am depus plangere penala. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigat (sper ca nu in van) asupra comportamentului multor pacienti , ajungandu-se si la aceste agresiuni fizice. Nu este teama ci revolta!”, scrie medicul.

Postarea a devenit virală în scurt timp, iar, cu toate că unii dintre internauți se declară revoltați de comportamentul pacientului, mulți dintre ei îi iau apărarea, spunând că acesta nu l-ar fi atacat fără motiv.

Sincer nu încurajeze violența dar multi dintre voi meritati mult mai mult ,cati dintre copiii vostri sunt tratați ca un oricare alt om de rand?? Cati nu au murit datorită nepăsării voastre sau că nu am avut plicul la noi?? Deci??”, ”Motivul? Motivul pentru care v-a atacat?? Omul vad ca era f nervos si va si explica si gesticula mult. Nu a facut gestul asta din senin... stim cum sunt unii doctori...mai ca nu iti zic in fata "te provoc" dar iti zic niste lucruri sau iti fac niste gesturi de nu te poti abtine....”, ”Nu laud gestul , si nici nu sunt de acord cu asa ceva ! Daaaar , baiatul acesta nu a facut gestul asta din senin , degeaba . Refuz sa cred ca a trantit doctorul,fara motiv !! Nu mai judecati aiurea , si nu uitati cand stati cate 5 ore cu copilul pe coridoare , fara vreun interes din partea lor !! Nu uitati ca multi oameni sanatosi , au murit , mor in fiecare zi in spitalele de stat sau private ! Deci,platesti ca sa mori efectiv !! Daca nu este vb de spaga ( cum am citit ), atunci este vb de cu totul altceva”, sunt câteva dintre comentarii.

Comentarii Facebook