Miercuri 25 Mai

Marea Britanie și UE au ajuns la un acord privind BREXIT. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie


Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii au ajuns la un compromis în ce privește un acord comercial post-Brexit, iar de la 1 ianuarie țara va părăsi oficial atât piața unică, cât și uniunea vamală. 

A meritat să luptăm pentru acest acord.

Avem, acum, un acord corect și echilibrat cu Regatul Unit. Ne va proteja interesele europene, va asigura competiția corectă și va furniza predictibilitate pentru comunitățile noastre de pescari.

Europa merge înainte”, a spus Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, conform Digi24.ro.

Boris Johnson a scris și el pe Twitter, anunțând succesul negocierilor: „Acordul e finalizat!”

Guvernul britanic a scris într-un comunicat emis imediat după anunț că „acordul este fantastic”, transmițând totodată că „tot ceea ce a fost cerut de publicul britanic și tot ce a fost promis la referendumul din 2016 a fost obținut în acest acord”.

Ne-am luat înapoi moneda, granițele, legile, comerțul și apele de pescuit.

Semnarea acordului reprezintă vești fantastice pentru familiile și pentru companiile din orice parte a Regatului Unit.

Am semnat primul tratat de liber schimb bazat pe tarife 0 și cote 0 care a fost obținut până acum cu Uniunea Europeană. Este cel mai mare acord bilateral de comerț semnat de oricare dintre părți

Acordul garantează că nu ne mai aflăm în orbita Uniunii Europene, că nu mai suntem constrânși de regulile europene, iar Curtea Europeană de Justiție nu mai are niciun rol.

În 1 ianuarie 2021 vom avea independență politică și economică în totalitate”, se arată în documentul emis de către guvernul de la Londra

Comentarii Facebook