Mamă panicată pentru că fiica ei a supt la sân de la o mămică vaccinată: Am dus-o să o spovedesc!


O mămică a ajuns subiect de glumă pe un grup de Facebook, după ce a postat cu îngrijorare, că fetița ei a supt din greșeală de la sânul unei femei ce fusese vaccinată. 

Fetița mea de 1 an și 9 luni, pe care încă o alăptez, a supt de la vecina mea care si ea alăptează o fetiță de 3 luni. Problema e că vecina mea e vaccinata din timpul sarcinii. Într-o clipă de neatenție, fetita mea a supt câțiva stropi din sânul vecinei, care o alapta pe cea mica. Iar eu când am văzut, am tras-o imediat. M-am cam speriat puțin, știu că prostiile din vaxin se transmit și prin lapte.

Deși faptul e consumat, am motive de îngrijorare? Azi am fost cu ea la biserică și am împărtășit-o!”, a relatat mămica speriată.

291099181_569533481244146_4487329352275811740_n.png

Pe grupul de Facebook nu se precizează data acestei postări, dar specialiștii spun că nu sunt motive de îngrijorare. În plus, mersul la biserică nu s-a dovedit că ajută în combaterea COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății a prezentat avantajele vaccinării în perioada alăptării

Alăptarea are multe avantaje pentru mamă și copil și trebuie continuată atât în timpul infecției COVID-19, cât și după vaccinarea mamei. Virusul care cauzează COVID-19 nu a fost detectat în laptele matern.

Conform studiilor realizate până în prezent, continuarea alăptării este sigură, cu respectarea măsurilor de precauție recomandate, chiar dacă mama se îmbolnăvește de COVID-19. Mamele care alăptează și care au primit vaccinul au în lapte anticorpi, care ar putea ajuta la protejarea copiilor lor de infecția cu virusul SARS-CoV-2.


Comentarii Facebook