Ucraineanca, acuzată că a sedus un britanic cu doi copii, a orbit parțial. El a renunțat și la carieră:„Nu pot fi bărbat fără să am grijă de femeia mea”


Un scandal luase amploare în luna mai, când o femeie din Marea Britanie a făcut publică drama prin care trecea. Lorna Garnett a povestit pentru presă că a fost părăsită de soțul ei, Anthony, după 10 ani de relație, pentru o refugiată din Ucraina pe care au primit-o în casa lor, după doar 10 zile. Câteva luni mai târziu cuplul este împreună, iar soțul infidel nu regretă decizia în pofida noilor greutăți apărute. Noua aleasă a inimii britanicului, a orbit parțial. Potrivit The Sun, bărbatul va avea în continuare grijă de tânăra lui parteneră.

Reamintim că Sofia Karkadim a ajuns în casa familiei din West Yorkshire în luna mai, după ce a fugit din Liov. Zece zile mai târziu, Anthony (Tony) şi-a anunțat soția că o va părăsi pentru tânăra refugiată. Acesta s-a îndrăgostit de Sofia după doar 10 zile de la prima întâlnire. Sofia susținea că nu s-a întâmplat nimic între ea și Tony până când a părăsit casa soților. 

Destinul, însă, nu a fost ușor pentru femeia fugită din calea războiului. În lungul drum către Marea Britanie, Sofiia a suferit o infecție la ochi ce a lăsat-o aproape oarbă. Acum vede doar parțial și are de parcurs un drum lung până la recuperare. Însă Tony nici nu se gândește să o părăsească și pe ea.

femeia 2.jpeg

Am renunțat la serviciu pentru a îi deveni îngrijitor full-time. Pentru că nu a primit număr național de asigurare (n.r. national insurance number) și nu poate munci trebuie să plătesc totul singur. Nu primesc nimic pentru că îi sunt îngrijitor, ea nu are beneficii de la stat. E ceea ce e corect să fac, nu pot fi bărbat fără să am grijă de femeia mea", a mărturisit el.

Dar nu este despre bani, doar vrem să fim pe picioarele noastre și să începem un nou capitol din viață cât mai curând", a mai precizat Tony.

Și-a părăsit familia în doar zece zile, după ce a întâlnit refugiata din Lvov

Tony și fosta lui parteneră, Lorna, alături de care are doi copilași - de trei și respectiv șase ani - o primiseră pe Soffia în casa lor, după izbucnirea conflictului. Însă zece zile mai târziu, Lorna a acuzat-o direct pe tânăra din Ucraina că a pus ochii pe bărbatul ei. Soffia și-a făcut atunci bagajele, însă ce a urmat e uluitor: Tony a ieșit cu ea pe ușă, părăsindu-și familia.

Cuplul a fost aspru criticat pe internet, iar unii au mers până la a face petiții pentru expulzarea tinerei din Lvov.

Oamenii o portretizează ca un monstru care a venit în UK și a furat un bărbat. E departe de adevăr. A fost o decizie luată de amândoi. Nu e ca și cum ne-am văzut și am decis atunci să plecăm. Eu plecam oricum, pentru că nu mai puteam cu Lorna, care a fost împotriva Sofiiei de la început", a ținut să precizeze Tony, menționând, totodată, că "doar a vrut să o țină pe Soffia și să aibă grijă de ea".

La început am avut rezerve în privința cazării unui refugiat în casa noastră – cine nu și-ar face griji? Aduceam un străin în casa noastră să locuiască cu noi. Este o decizie importantă și, deși nu eram sigură, a vrut să o facă. Situația din Ucraina este înspăimântătoare pentru oamenii obișnuiți, așa că am decis să pun un acoperiș deasupra capului cuiva și să-l ajut atunci când are disperată nevoie. Și așa m-a răsplătit Sofia pentru că i-am dat o casă. Ea și-a pus ochii pe Anthony de la început, a decis că îl vrea și l-a luat. Nu i-a păsat de dezastrul lăsat în urmă.

Tot ce știam a fost dat peste cap în decurs de două săptămâni. Nu știu ce m-aș fi făcut fără prietenii mei, care au fost aici pentru mine în fiecare minut de când a plecat. (...) Ea stătea în pat până la 11.30 sau 12.00 după-amiază și când se trezea era foarte greu să discuți cu ea. Engleza ei este destul de bună, așa că nu a fost o barieră lingvistică. Pur și simplu nu era interesată să petreacă timp cu mine. În timpul zilei nu purta machiaj, nu își făcea părul și nu făcea niciun efort pentru aspectul ei. Dar asta se schimba după ora 17, când Tony urma să vină acasă. Deodată, cobora cu buzele roșii, părul aranjat și bluza scurtă. La început mi-am spus că îmi imaginez sau că sunt geloasă într-un mod irațional. Dar din păcate am avut dreptate tot timpul”, a povestea Lorna Garnett, soția britanicului, pentru The Sun.

Până și familia tinerei din Ucraina s-a îndepărtat de ea

Nu strică familii. Am plecat pentru a o ajuta, iar ce s-a întâmplat după s-a întâmplat, ai nevoie de doi la un dans. Ea e făcută distrugătoare de familii pe internet, în timp ce eu primesc mesaje de felicitare", a mai spus Tony.

Potrivit sursei citate, până și familia tinerei din Ucraina s-a îndepărtat de ea. "Părinții mei au spus că sunt rușinați și nici măcar nu pot ieși afară din cauza mea. Am oameni care îmi scriu că sunt o persoană oribilă, că am făcut un lucru rău pentru țara mea. Toți din UK cred același lucru, pentru că am luat un bărbat dintr-o familie, dar sunt minciuni", a mărturisit Soffia. 

Lorna, fosta parteneră a bărbatului, are o altă versiune: Sofiia ar fi pus ochii pe el din prima, purtând decolteuri chiar când acesta se întorcea de la serviciu.

Comentarii Facebook