Marti 26 Ianuarie

Mai mulți români au furat tabla de plumb de pe zeci de biserici din Anglia


Patru români au fost condamnați la închisoare după ce au furat tabla de plumb de pe acoperișurile mai multor biserici din Anglia, informează BBC.

Paul Buica, Constantin Motescu, Laurențiu Sucea și Mihai Birtu au jefuit peste 20 de biserici de pe teritoriul Marii Britanii între 2018 și 2020.

Daunele cumulate produse lăcașelor de cult în urma jafurilor depășesc 2 milioane de lire sterline.

Stuart Grant, vicar al bisericii St. Peter's Langtoft din East Yorkshire este "recunoscător" că cei vinovați au fost aduși în fața justiției. Biserica lui a fost nevoită să efectueze reparații de 30.000 de lire sterline, după ce bărbații au rupt panourile de plumb de pe acoperiș în septembrie 2019, iar ploaia a provocat daune clădirii și obiectelor din interior. "Pur și simplu vin și profanează un monument care se află acolo de 800 sau 1000 de ani. Toată acea istorie nu înseamnă nimic, când vine vorba de plumb în valoare de câteva lire", a spus Grant.

Motescu și Sucea au primit câte 6 ani și șase luni de închisoare, Buica a primit 6 ani de închisoare, iar Birtu a fost încarcerat pentru 3 ani și 7 luni.

Sursa foto: Getty Images

.

Comentarii Facebook