Miercuri 24 Aprilie

Mai mulți copii, voluntari, au schimbat rolurile și au devenit Moși Nicolae pentru mai mulți bunici dintr-un cătun


Mai mulți copii din Hunedoara s-au alăturat campaniei „Ajută satul”, în care cei mici au devenit „Moși” și „Crăciunițe” pentru vârstnicii satului. Puși pe fapte bune, voluntarii au urcat într-un cătun de munte unde mai trăiesc doar o mână de bunicuți. Copiii nu s-au dus cu mâna goală, voluntarii au pornit la drum încărcați cu alimente și bunătăți, iar cei mai creativi au pregătit de sărbătoare casele gazdelor. 

Sub supravegherea celor mai mari, cei mici au luat calea muntelui către satele de pe culme, în vizită la bunicii care locuiesc acolo. Prima care s-a bucurat de vizită a fost o bunicuță de 78 de ani. Bătrânica își duce traiul într-o căsuță de lemn și cum zilele sunt din ce în ce mai friguroase, voluntarii au vrut să-i facă iarna mai blândă și i-au umplut coșul de lemne pentru a-i fi la îndemână în casă, notează Observator. 

Pe culmea muntelui, căsuţele sunt toate din lemn, iar unele şi-au păstrat chiar şi acoperişurile de paie. Vizita a fost şi un pretext bun ca cei mici să afle lucruri noi. Tot într-o casă de lemn locuiește o altă bunicuță singură, în vârstă de 82 de ani. În căsuța vârstnicei, voluntarii au dus alimente și bunătăți de toate felurile, și ca misiunea să fie completă, copiii s-au pus pe treabă: cei mari s-au apucat de curățenie, iar cei mici s-au ocupat de decorațiuni. 

Bunicii din cătun s-au bucurat de prezența celor mici și de aerul cald adus de aceștia în prag de sărbători, iar voluntarii s-au bucurat că au putut ajuta și au adus zâmbete pe fețele celor mai în vârstă. 


Comentarii Facebook