Mai multe plaje din Barcelona au fost închise din cauza rechinilor. Cel mai rapid exemplar din lume a fost văzut aproape de țărm


Cinci plaje din Barcelona au fost închise, după ce în apropierea țărmului au fost văzuți trei rechini. Au fost ridicate imediat steagurile roșii, care interzic intrarea în apă, deși autoritățile spun că acești rechini nu sunt periculoși pentru oameni.

Este pentru prima dată în ultimii 10 ani când un rechin din specia mako este observat în Marea Mediterană. Cel mai rapid exemplar din lume a fost filmat la aproximativ 100 de metri de țărm. „Chiar lângă Barcelona am văzut doi rechini, pe două plaje. Cred că situația este sub control, s-a evacuat plaja”, declară o româncă stabilită în Spania. 

Rechinii încearcă să se adapteze, au utrecut prin schimbări. Sunt în căutare de noi medii, le-am pescuit peștele, le-am luat coralii și coralii nu mai găzduiesc pești și ajungem în situația de a-i îndrepta noi spre alte zone de hrănire. Prezența noastră în oceane și mări nu-i mai sensibilizează, ei nu mai au teama de om, devin curioși, vor ajunge tot mai aproape de noi!”, spune Adriana Bîlbă, doctor în științe, potrivit Digi24. 

Rechinul din specia mako poate atinge o viteză maximă de 75 de kilometri pe oră și are dimensiuni impresionante, aproape 3 metri.


Comentarii Facebook