”Răul nu poate învinge”. Preotul cu ochii în lacrimi, la înmormântarea Lizei, copilul-simbol al atacului de la Vinița


Rachetele rusești au curmat viețile unor mici ”îngerași” în localitatea Vinița, din Ucraina. Liza, o fetiță cu sindrom Down, în vârstă de 4 ani, a fost înmormântată de familie. Durerea a fost maximp.

”Răul nu poate învinge”, a spus preotul la înmormântare, cu ochii în lacrimi. Liza a devenită copilul-simbol al atacului de la Vinița, unde rachetele rușilor au semănat moarte și distrugere. Mama nu a putut asista la înmormântare, fiind internată în spital.

”Uite, floarea mea! Uite câți oameni au venit la tine”, a spus bunica Lizei, Larisa Dmitrishina. Fata a fost pusă într-un sicriu înconjurat de flori și ursuleți de pluș, adus la Catedrala ”Schimbarea la Față” din Vinița. ”Mămica ta nici măcar nu a văzut cât de frumoasă ești astăzi”, a adăugat ea, potrivit AP.

Tatăl Lizei, Artem Dmitriev, a îmbătrânit în câteva zile de durere și nu a putut scoate o vorbă.

La începutul războiul din Ucraina, familia Lizei a fugit din Kiev spre Vinița, la 270 de kilometri spre sud-vest.

Racheta rusească a lovit localitatea chiar când fetița ieșea cu mama ei de la o clinică din Vinița. ”Fata avea sindrom Down, dar era foarte isteață, foarte atentă. Mama ei avea mare grijă de ea. I-a dat fetei toată inima, tot sufletul și toată dragostea. Realizările fetei au făcut-o foarte fericită pe mamă și pe toată familia”, a declarat logopedul fetiței, Valeria Korol.

În total, 24 de persoane au fost ucise și alte 200 au fost rănite, printre care și mama fetei, care se află în continuare internată în stare gravă la terapie intensivă. Irina a primit vestea pe patul de spital, după ce a întrebat continuu ce s-a întâmplat cu fetița ei. Inițial, din cauza stării sale, medicii nu au vrut să-i spună nimic, pentru ca șocul să nu o ucidă.

Comentarii Facebook