Macron, mesaj în limba română pentru Maia Sandu: „Eforturile curajoase pe care le depuneți în Moldova le faceți și pentru Europa”


Președintele francez Emmanuel Macron a transmis luni seară, pe pagina sa oficială de Facebook, un mesaj în care subliniază sprijinul țării sale pentru Republica Moldova.

Dragă Maia, eforturile curajoase și ambițioase pe care le depuneți în Moldova, le faceți pentru țara dumneavoastră, dar și pentru Europa. Puteți conta pe susținerea Franței”, a transmis Macron, în limba română, pe contul său oficial de Facebook.

Mesajul lui Macron vine după ce Parisul a anunțat luni că Republica Moldova va primi un nou ajutor internaţional pentru a putea face față efectelor socio-economice ale invaziei ruse în Ucraina, la finalul celei de-a treia reuniuni a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care a reunit la Paris 45 de delegaţii internaţionale, reprezentând în special UE şi SUA. „Cu scopul de a face faţă necesităţilor imediate, noi am decis să mobilizăm un nou pachet excepţional de peste 100 de milioane de euro”, a anunțat Emmanuel Macron.

Republica Moldova este puternic afectată pe plan energetic şi economic de conflictul din Ucraina. Moscova a redus la jumătate livrările sale de gaze pentru Republica Moldova, iar exporturile de electricitate din Ucraina au devenit imposibile, din cauza atacurilor ruseşti asupra infrastructurii.

Citește și: Republica Moldova cere ajutor financiar Occidentului: „Criza energetică pune în pericol pacea și securitatea noastră socială”

Sursa foto: Emanuel Macron - Facebook 

Comentarii Facebook