Luni 26 Septembrie

Klaus Iohannis, apel către cetățeni prentru respecte măsurile împotriva COVID-19: Virusul nu pleacă în vacanță


Președintele Klaus Iohannis a făcut, joi, un apel pentru respectarea regulilor de prevenire și combatere a pandemiei COVID-19care au rămas în vigoare.

Acesta s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus.

Iată care sunt principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în fiecare zi un număr mare de noi pacienți care sunt infectați.

Și astăzi sunt peste 300 de persoane și cred că este cazul să mai subliniez câteva lucruri.

S-a renunțat la multe restricții, dar virusul nu pleacă în vacanță, nici în concediu. Virusul este în comunitate. Am constatat că în zona politică, mai ales în opoziție, apar afirmații și poziții ciudate și nepotrivite. 

Vă spun foarte clar, dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importante. Masca, distanța, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricții fiindcă ne dorim să redăm românilor o viață normală dar această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea acestor norme minimale. 

Dragi mei, vă rog să le respectați.

Guvernul a procedat exact conform legii şi dacă cineva din Parlament este de altă părere, are dreptul constituțional să ceară o verificare, dar, după părerea mea, felul în care a procedat Guvernul este şi corect, şi legal, şi oportun și măsurile care au rămas în vigoare sunt mai puține decât în prima fază.

PSD face scandal de dragul scandalului și încearcă să mai prindă câteva voturi.

PSD induce nesiguranță în populație într-o perioadă în care oamenii trebuie să fie siguri că măsurile luate sunt cele corecte, și sunt. Să ameninți cu o moțiune într-o situație de pandemie mi se pare greșit și lipsit de fundament. Acuzațiile sunt nefondate. Pentru ce să demiți guvernul?

Măsurile luate de Guvern au fost foarte bune și luate la timp și o dovedește numărul mic de cazuri din România, dacă ne uităm și la alte state. Rezultatele confirmă validitatea și utilitatea și termenul corect în care s-au luat măsurile

A gestionat foarte bine epidemia, a gestionat această situație de criză foarte bine. Are o gândire economică sănătoasă și vine cu un program economic foarte bun și solid. Deci, acest guvern a făcut infinit mai mult decât s-a așteptat de la el atunci când a fost votat prima dată și acum, când mai sunt doar puține luni până la alegeri, vine PSD-ul și flutură moțiunea de cenzură doar așa, ca să arate că este pe acolo. Nu mi se pare corect!”, a declarat președintele Klaus Iohannis

Comentarii Facebook