Marti 22 Septembrie

Italia extinde perioada de carantină pentru cei care vin din România


Guvernul italian a decis să prelungească până la 7 septembrie măsura prin care persoanele venite din România sau Bulgaria, care au obligația de a sta 14 zile în izolare la domiciliu.

Decretul a fost publicat pe 8 august în Gazeta Oficială. Persoanele care vin din cele două țări au de asemenea obligația să sune autoritățile sanitare, potrivit Mediafax.

România este considerată o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Cei care intră în Italia și vin din România trebuie să completeze un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Unele Regiuni pot introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Una dintre acestea este Regiunea Lazio care a hotărât să testeze pe cât posibil, românii care sosesc cu autocarele din România. Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina. În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către conaţionalii noştri, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

Vineri au fost testaţi pasagerii a trei autocare cu numere româneşti dar toţi au fost negativi la anticorpii virusului SARS COV2.

Comentarii Facebook