Iohannis se bucură că premierul Ciucă a solicitat analizarea tezei sale de doctorat, care ar fi plagiată


Preşedintele Klaus Iohannis crede cp este corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de etică a Universităţii Naţionale de Apărare.

Administraţia Prezidenţială a anunțat că își menține poziţia reiterată în nenumărate declaraţii publice privind combaterea fenomenului plagiatului şi importanţa integrităţii academice.

Preşedintele României consideră corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit. Până la o decizie finală a instituţiilor abilitate, preşedintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”, a transmis marți Administraţia Prezidenţială.

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” va verifica respectareai standardelor de calitate şi etică universitară în ceea ce priveşte acuzaţiile de plagiat în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Premierul României a plagiat în teza de doctorat. Ciucă: „Teza mea de doctorat reflectă munca depusă”

Lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă nu respectă rigorile științifice. Demnitarul ar fi „preluat” paragrafe întregi sau a parafrazat idei din alte teze de doctorat, fără să le citeze. 

Emilia Șercan, jurnalistă de investigație, a dezvăluit azi dimineață, 18 ianuarie, în PressOne, că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 în lucrarea sa de doctorat. Premierul a susținut lucrarea în anul 2003 la Universitatea Națională de Apărare Carol I (UNAP).

Potrivit investigației, conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare Carol I (UNAP), una dintre acestea coordonată chiar de îndrumătorul premierului. 

Comentarii Facebook