Premierul României a plagiat în teza de doctorat. Ciucă: „Teza mea de doctorat reflectă munca depusă”

 

Lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă nu respectă rigorile științifice. Demnitarul ar fi „preluat” paragrafe întregi sau a parafrazat idei din alte teze de doctorat, fără să le citeze. 

Emilia Șercan, jurnalistă de investigație, a dezvăluit azi dimineață, 18 ianuarie, în PressOne, că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 în lucrarea sa de doctorat. Premierul a susținut lucrarea în anul 2003 la Universitatea Națională de Apărare Carol I (UNAP).

Potrivit investigației, conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare Carol I (UNAP), una dintre acestea coordonată chiar de îndrumătorul premierului. 

„Mai multe pagini din lucrarea sa au fost copiate fără ca textele preluate să fi fost atribuite în mod corect autorilor originali și fără să fi fost marcate cu ghilimele, așa cum cer normele academice și în acea perioadă. Chiar și fără conținutul plagiat identificat, teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă nu are nicio relevanță academică. Nu are o metodologie de cercetare și nici o parte de cercetare, elemente obligatorii pentru o teză de doctorat”, dezvăluie Emilia Șercan, în articolul publicat în Press One. 

Cum justifică Premierul conținutul plagiat

Întrebat de PressOne despre pasajele plagiate, Nicolae Ciucă a spus că teza de doctorat „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”. 

„Vă asigur că în toată cariera mea de ofițer al Armatei României mi-am asumat toate responsabilitățile, indiferent de funcția ocupată. Nu voi renunța la acest principiu nici în cariera de politician. Teza mea de doctorat este rodul cercetării științifice din anii de studii doctorale și reflectă munca depusă”, a mai precizat prim-ministrul.


Comentarii Facebook