Miercuri 18 Septembrie

Iohannis, felicitat și aplaudat de Merkel și liderii PPE la Bruxelles, după votul din România - FOTO


Klaus Iohannis a fost felicitat și chiar aplaudat de liderii Partidului Popular European, după rezultatul obținut la referendumul pentru Justiție.

Șeful statului a fost marți, la Summitul PPE desfășurat în marja Consiliului European, pentru succesul referendumului privind statul de drept, o consultare populară la care au participat peste 41% dintre români și la care peste 5 milioane de români au răspuns ”DA” la ambele întrebări, notează Caleaeuropeana.ro.

Statul de drept, sistemul judiciar independent și lupta împotriva corupției sunt valori fundamentale ale democrației europene. Rezultatul demonstrează clar că oamenii nu tolerează încercările guvernului socialist de a-și eroda democrația și sistemul judiciar”, a declarat Joseph Daul, președintele PPE, conform unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro în care liderii PPE și-au reafirmat sprijinul pentru candidatura lui Manfred Weber la șefia Comisiei Europene.

Klaus Iohannis a fost felicitat de cancelarul german Angela Merkel și liderii instituțiilor UE, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk și Antonio Tajani.

Comentarii Facebook