Întâlnire de gradul zero între directorul SRI şi cel al CIA, în Statele Unite. Principalele teme de pe agenda convorbirilor


Directorul SRI, Eduard Hellvig, şi adjunctul său, Răzvan Ionescu, au fost în vizită în SUA, unde s-au întâlnit cu William J. Burns, şeful CIA. Discuţiile despre securitatea regională vin la puţin timp după ce preşedintele Ucrainei a avertizat că Putin vrea să distrugă Republica Moldova.

Principalele teme de pe agenda convorbirilor au privit situația de securitate regională și globală în contextul actual, cât și dinamica situației operative.

Cu acest prilej, a fost subliniată importanţa cooperării şi schimbului de informaţii dintre SRI şi serviciile de informaţii din SUA, rezultatele obţinute, precum şi modalităţile de continuare a parteneriatului strategic în domeniile analizate.

Conducerea SRI şi şefii structurilor de intelligence ale SUA au reconfirmat angajamentele ferme de a continua să lucreze împreună pentru a preveni şi contracara agresiunile care ameninţă securitatea naţională şi regională, inclusiv a celor cu impact la nivel global, potrivit comunicatului oficial al SRI.

Comentarii Facebook