Înghițit de ape, sub privirile tinerilor îngroziți. Un bărbat plutea pe saltea, când a dispărut fără urmă în lac


Doi tineri englezi, în vârstă de 21 şi 22 de ani, au fost involuntar martorii unei tragedii teribile. Un bărbat care plutea pe lacul Leicester, pe o saltea pneumatică, a dispărut înghiţit de ape, sub ochii a cei doi prieteni îngroziţi. Atenție, urmează informații cu un puternic impact emoțional!

Doi tineri din Marea Britanie au fost martori la un incident dramatic, fără să poată interveni în vreun fel ca să-l ajute pe străinul aflat în pericol. George Lee, de 21 de ani, şi Ryan Hornby, de 22, au fost alertaţi de strigătele disperate ale unui bărbat care, plutind pe o saltea pneumatică, a fost dus de curenţi prea departe de mal şi s-a răsturnat în apă. Încerca să înoate spre uscat, dar era prins într-o capcană a morţii. Cei doi prieteni l-au privit, neputincioşi, văzându-i groaza din ochi, iar apoi omul s-a scufundat. Şi nu a mai ieşit la suprafaţă, scrie Observator. 

Incidentul s-a petrecut pe 17 iunie, cea mai caldă zi a acestui an în Regatul Unit. Temperaturile au urcat la maxime care i-au împins pe englezi să caute orice cale să se mai răcorească, iar mulţi au ajuns la scăldat. Însă distracţia şi relaxarea vin a pachet cu riscuri mari, în cazul de faţă fiind vorba despre pericolul de înec, relatează Daily Star.

Echipajele de intervenţie au ajuns cât de repede s-a putut la Lacul Mammoth din Leicester, dar oricât de mult au încercat, nu au putut recupera în siguranţă victima. 

Stătam chiar la mal, voiam să vedem cât de rece e apa. Lângă noi mai era un grup de oameni, iar unul dintre ei s-a urcat pe saltea", a povestit Ryan. „Se scufunda, apoi ieşea la suprafaţă ... Ne-a privit drept în ochi şi a strigat după ajutor", a adăugat el. Cei doi tineri spun că au încercat tot ce le-a stat în putinţă, dar era în zadar.  „A dispărut. Eram cu mâinile legate ... A fost oribil, striga, dar nimeni nu putea face nimic", mărturiseşte George.

Băieții au sunat la numărul de urgenţă, în speranţa că bărbatul va fi scos din apă în viaţă. Dar nici la sosirea salvatorilor, acesta nu era de găsit. Autorităţile au deschis o anchetă, în paralel cu misiunea de căutare ce încă mai continuă. 

Foto: Observator

Comentarii Facebook