Preotul împreună cu enoriașii unui sătuc au îngenuncheat sub soarele arzător și s-au rugat pentru ploaie. Tot mai multe fântâni seacă


Locuitorii comunei vasluiene Bogdănița au făcut rugăciuni pentru ploaie. Oamenii sunt disperați că în satele lor fântânile au început să sece. 

Seceta persistă în județul Vaslui și afectează culturile agricole. Sătenii au apelat la puterea rugăciunilor pentru ca ploia să revină. În parohia din Bogdănița din Vaslui, preotul și credincioșii au ținut duminică, 19 iunie, o rugăciune pentru ploaie. 

„Din aprilie până azi a plouat 5 litri pe metru pătrat”

Din aprilie până duminică (19 iunie) a plouat doar 5 litri pe metru pătrat. În ultima vreme am auzit că tot mai multe fântâni seacă. Nu se anunță ploi prea curând, dar credința e mare și poate ne aude Dumnezeu și pe noi”, au spus credincioșii potrivit vremeanoua.ro

rugaciune ploaie vaslui.jpg

Sunt zone din comunitate care nu au o sursă de apă si sunt nevoiţi să care cu bidoanele de pe unde pot. Râuri în care cândva ne scăldam au secat. La noi încă este bine, dar ne-am omorât spatele cu căratul apei acolo unde nu am putut pune picurători. De două săptămâni, prognoza meteo a tot arătat că plouă şi când se înnora un pic era mare bucurie. Nu a ţinut mult, căci a picurat cât să ia praful. După o iarnă secetoasă, am intrat într-o vară la fel şi tot ce ne rămâne e să ne rugăm. Este primul an în care eu am prins la biserică această rugăciune de ploaie. Cu mic, cu mare ne-am adunat să ne rugăm”, a mai declarat o locuitoare a localității vasluiene. 

rugaciune ploaie vaslui 2.jpg

Comentarii Facebook