În rochie de bal, printre ruinele din Harkov. O ucraineancă s-a pozat totuși la „absolvirea” liceului


În cele peste 100 de zile de război din Ucraina, rușii au distrus tot ce au găsit în calea lor. Pe lângă pierderile imense, s-au năruit şi visurile multor tineri. Adolescenţi, acum absolvenţi de liceu nu au mai putut avea parte de un bal aşa cum şi-au dorit şi au marcat finalul şcolii printre dărâmături. 

La fel a făcut şi o tânără care s-a fotografiat în rochia de bal printre ruine. Valerie ar fi trebuit să fie imaginea liceului la final de an şcolar şi îşi pregătise o rochie superbă pe care să o poarte în seara cea mare. Mătuşa adolescentei a postat un mesaj pe Facebook, alături de fotografia de mai sus prin care povesteşte cum un bal de absolvire mult aşteptat a fost ruinat după invazia armatei lui Putin, scrie Observatornews.ro. 

După 100 de zile de război Europa e obosită, se depun presiuni pe conducerea Ucrainei pentru ca aceasta să obțină o pace de fațadă cu agresorul. Cu toții ne dorim sfârșitul acestui calvar, ce nu înțeleg însă alții este că acea „pace” ar însemna pentru Ucraina să abandoneze sute de mii de oameni, rămași în estul țării. 

Nepoata mea trebuia să absolve anul acesta liceul. Ea și prietenii ei au planificat evenimentul de absolvire, și-au cumpărat rochii și așteptau cu nerăbdare ziua cea mare... Apoi au venit rușii. Școala ei a fost direct lovită și distrusă pe 27 februarie 2022. Astăzi a revenit la ceea ce a mai rămas din școala ei și la planurile ei pentru absolvire. Îți mulțumesc, draga mea Valerie, că ești puternică și curajoasă, atât de mândră de tine și te iubesc atât de mult", a scris pe facebook Anna Episheva. 

În Harkov, câţiva elevi de liceu au fost filmaţi în timp ce dansau valsul de absolvire pe ruinele şcolii unde au învăţat în ultimii ani. Imaginile au fost filmate în Harkov, la şcoala numărul 134. Elevii au venit în locul în care se afla liceul pentru balul de absolvire, scrie publicaţia Unian. 

rochie.jpeg

Comentarii Facebook