Ucraina vrea să legalizeze canabisul, pentru a ajuta cetățenii să treacă peste stresul războiului


Cabinetul de Miniștri din Ucraina și-a exprimat susținerea în ceea ce privește un proiect de lege care prevede legalizarea cannabisului. Mai multe argumente au fost aduse în acest sens, în special cele medicale.

Guvernul din Ucraina vrea legalizarea cannabisului în scopuri medicinale. Conform Babel.ua, relatează Stirileprotv.ro, proiectul de lege a fost susținut de Cabinetul de Miniștri ai Ucrainei. Mai mult decât atât, Ministerul ucrainean al Sănătății a asigurat că va face tot ceea ce este nevoie pentru a asigura un ciclu complet în ceea ce privește producția medicamentelor pe bază acestei plante.

De asemenea, acesta a mai spus că se va ocupa și de întregul proces care începe cu cultivarea de cannabis și se încheie cu procesarea întregii producții.

Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale. Înțelegem numărul oamenilor care vor necesita tratament medical ca urmare a acestei expuneri. Și înțelegem că nu este timp pentru așteptare. De aceea, am pregătit deja baza legală pentru a asigura întregul ciclu de producție al medicamentelor pe bază de cannabis în Uraina: de la cultivare și procesare, la producție completă”, a declarat Ministerul Sănătății din Ucraina.

Comentarii Facebook