În doar 2 zile, canicula a UCIS peste 230 de persoane


Canada se confruntă cu temperaturi record după ce un val de căldură s-a instalat în vestul țării, declanșând duminică alerte de caniculă în trei provincii și două teritorii arctice. Peste 40 de noi recorduri de temperatură au fost înregistrate în provincia Columbia Britanică pe parcursul weekendului trecut, în special în stațiunea de schi Whistler.

Astfel, s-au înregistrat 46.1 grade Celsius.

Meteorologii canadieni estimează că presiunea ridicată, care ține aerul cald captiv deasupra regiunii, va continua să ducă la stabilirea unor noi recorduri de căldură în zilele care urmează.

Serviciul Environnement Canada a emis alerte care vizează provinciile Columbia Britanică, Alberta și anumite regiuni din Saskatchewan și teritoriile de Nord-Vest.

Două secții de poliție ale jandarmeriei regale a Canadei din zona Vancouver au anunțat separat că cel puțin 69 de persoane au murit brusc de luni, după ce o cupolă de căldură istorică a lovit vestul Canadei și Statele Unite.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada a fost de 45 de grade Celsius în două orașe din Saskatchewan pe 5 iulie 1937, un record care ar putea fi depășit zilele următoare.

Este mai cald în anumite regiuni din vestul Canadei decât în Dubai”, a declarat climatologul-șef al Environnement Canada, David Phillips.

Magazinele nu mai au în stoc aparate de aer condiționat și ventilatoare, în orașe au fost instalate centre pentru răcorire, iar unele campanii de vaccinare anti-COVID au fost anulate. 

Un record de căldură a fost doborât luni în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver, unde mercurul termometrelor a urcat luni la 47.9 grade Celsius.


Comentarii Facebook