Duminica 28 Aprilie

Gheboasă ajunge în fața instanței cu jandarmii care l-au amendat la Cluj: ”Toată lumea mă atacă la comentarii pe Facebook! Acolo e problema”


Jandarmii clujeni, care l-au amendat pe Gheboasă la un festival din vara anului 2023, au fost chemați de artist în instanță.

Miercuri, 31 ianuarie, trapper-ul Gheboasă, pe numele lui real Gabriel Gavriș, va avea prima înfățoșare în procesul intentat Jandarmeriei Cluj, după amenda primită pentru că a cântat obscen.

După ce imaginile cu prestația trapper-ului au ajuns în spațiul public, Jandarmeria Cluj s-a sesizat din oficiu și a luat măsuri drastice, aplicându-i lui Gheboasă o amendă în valoare de 1.000 de lei, „pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

Totodată, jandarmii au decis să sesiseze și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Am primit amendă 1.000 de lei din partea Jandarmeriei de la Cluj, având în vedere faptul că, acolo, pe scena hip hop, au mai cântat și alți artiști care au avut versuri poate mai rele, poate la fel de rele ca ale mele, cu aceleași conotații sexuale. Cum să fac eu rasism, cum să nu suport eu țiganii? Eu iubesc țiganii, îi reprezint. Cum să spună că eu cânt împotriva țiganilor, împotriva romilor? Eu sunt singurul black skin care a cântat acolo, sunt singurul țigan și nu au avut motiv să se ia de mine, dar Jandarmeria mi-a dat amendă pe ochi frumoși.

Ei nu văd ce se întâmplă în comentarii pe Facebook, acolo unde toată lumea mă înjură, acolo este cel mai mare rasism la adresa mea. Sunt cuvinte jignitoare aduse la adresa mea de persoane puțin mai în vârstă, care nu mă cunosc. Asta se numește ură de rasă la adresa mea. Mi-au făcut plângere la Consiliul de Combatere a Discriminării pentru piesa Dă-i țiganca, pe care am cântat-o. E posibil așa ceva?! Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă 1.000 de lei, pe care, bineînțeles, nu o s-o plătesc. O să merg în instanță. Deja am și un avocat”, a spus Gheboasă, la scurt timp după ce a fost sancționat contravențional pentru că a cântat obscen, potrivit spynews.ro.

Comentarii Facebook