Germania impune lockdown pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, iar imunizarea va deveni obligatorie


Vaccinarea va deveni obligatorie în Germania din februarie, a anunțat cancelarul german în exercițiu, Angela Merkel, relatează Euronews și The Guardian.

Germania va impune, de asemenea, restricții suplimentare la nivel național privind contactul social pentru persoanele nevaccinate – în ceea ce mass-media locală descrie drept un „lockdown pentru cei nevaccinați”.

Astfel, persoanele neimunizate nu vor putea intra în magazine neesențiale, restaurante, locuri de cultură sau de agrement, a precizat Angela Merkel.

Discotecile și cluburile vor trebui să se închidă dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag, a mai anunțat cancelarul.

Situația COVID-19 este „foarte gravă”, a avertizat Merkel, cu cazuri la niveluri foarte ridicate și O rată a vaccinării încă scăzută în Germania, în comparație cu mai multe state europene.

Austria a devenit prima țară din UE care a impus vaccinarea obligatorie, în timp ce Grecia a anunțat că va face vaccinurile obligatorii pentru persoanele de peste 60 de ani.

Merkel și succesorul ei, social-democratul Olaf Scholz, s-au întâlnit astăzi cu liderii regionali germani pentru a conveni asupra unei căi de urmat pentru țară.

Comentarii Facebook