Vineri 12 August

Germania a achiziţionat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la România, pentru a accelera imunizarea cu booster


Germania a achiziţionat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer împotriva Covid-19, pentru a accelera campania de administrare a dozei booster, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.

România primise aceste doze prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate.

Ele vor fi disponibile în Germania din săptămâna care începe la 24 ianuarie.

Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin - 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna - vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie, relatează dpa, citată de Agerpres.

Aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.

Germania înăspreşte restricţiile pentru a stimula vaccinarea cu doza booster

Germania a vaccinat complet peste 70% din populație, iar aproape 40% a primit și doza booster. Totuși, autoritățile au anunțat noi măsuri menite să stimuleze imunizarea.

Numai persoanele care s-au vaccinat cu doza booster vor putea merge la restaurant în Germania fără un test negativ de COVID-19, a anunţat recent cancelarul Olaf Scholz.

Persoanele care au făcut booster-ul vor fi de asemenea scutite de carantină după contactul cu o persoană infectată, a spus Scholz.

Vaccinarea este importantă. Trebuie să facem mai multe progrese în această privinţă", a declarat cancelarul german.


Comentarii Facebook