Un șofer român de TIR a intrat într-o coloană de mașini în timp ce se uita la filme pentru adulți


Un șofer român de TIR, în vârstă de 41 de ani, din Scottish Borders, a fost condamnat la opt ani și zece luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de un accident în lanţ în urma căruia au murit trei persoane.

Românul îşi conducea camionul pe autostrada A1, în preajma localităţii Bowburn, pe 15 iulie 2021, când a pierdut controlul şi a intrat în mai multe maşini staţionate. Conform presei britanice, Ion Nicu Onuţ nu era atent la trafic, ci se uita pe telefon la mai multe site-uri pentru adulţi. 

Onuț a căutat site-urile S**g Today și Mystic Match și a cheltuit aproape 50 de lire sterline pentru a cumpăra credite pentru a interacționa cu utilizatorii; a căutat profiluri și le-a editat pe ale lui pe o perioadă de 40 de minute până la producerea accidentului.

Ultima sa interacțiune pe telefonul său a avut loc în câteva secunde înainte de coliziune. Martorii l-au văzut conducând haotic, traversând benzile fără să semnalizeze.

Onuț, care  conducea cu cel puțin 70 km/ oră un camion încărcat cu îngrășăminte, nu a văzut la timp semnele de avertizare pentru a incetini, și a intrat din plin într-un lanţ de maşini staţionate în trafic după un incident cu un autoturism.

Judecătorul James Adkin, care i-a interzis lui Onuț să conducă timp de 10 ani după eliberare, a declarat: „Nu dormeai la volan, ceea ce ar fi fost destul de rău, de fapt căutai pe internet parteneri sexuali ocazionali, în loc să fii atent la drum, mai ales că mergeai cu 70 km/h. Nu ai fost atent la trafic, iar consecinţele au fost catastrofale. Vieţile celor apropiaţi de victime au fost pe vecie distruse”.

Conform deciziei instanţei, Onuţ va sta în închisoare doar jumătate din pedeapsă, cealaltă executând-o cu suspendare, potrivit The Daily Mail.

David Daglish, 57 de ani, Elaine Sullivan, 59 de ani și Paul Mullen, 51 de ani, au murit în accidentul produs de român.  Alte două femei - dintre care una însărcinată - au fost și ele grav rănite.

Comentarii Facebook