Miercuri 6 Iulie

Franța anulează petrecerile în stradă și focurile de artificii de Revelion. Nu e de glumă


Franța anulează petrecerile publice de Revelionul, concertele și focurile de artificii pentru că valul cinci al pandemiei a lovit țara.

Premierul Jean Castex recomandă oamenilor să se testeze înainte de participarea la petrecerile de sfârșit de an, transmite Reuters.

Franța se pregătește să întâmpine valul cinci COVID

Oficialii francezi spun că până la începutul anului viitor, varianta Omicron va deveni dominantă în Hexagon, cum este deja în Marea Britanie, unde a doborât un nou record: peste 93.000 de îmbolnăviri în 24 de ore.

Al cincilea val, Delta, e deja aici, în Franța și în restul Europei. Continuă să ne lovească cu 50.000 de cazuri nou pe zi, chiar dacă vârful valului cinci este aproape. În plus, avem noua variantă Omicron. Se răspândește cu o viteză fulgerătoare în Europa, cu dublarea cazurilor la două-trei zile”, a spus premierul francez

Germania este în alertă din cauza Omicron

Noul ministru al Sănătății din Germania spune că doza booster este esențială pentru evitarea formelor grave de boală.

Și eu mă aștept la un al cincilea val masiv. Sunt în contact direct cu colegii din Anglia, atât politic cât și științific. Potrivit lor, ceea ce vedem acum întrece în amploare tot ceea ce am văzut de la începutul pandemiei încoace. Singurul lucru care funcționează rezonabil împotriva unei forme severe de boală în cazul variantei Omicron este doza booster”, a precizat Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătății.

Comentarii Facebook