Miercuri 6 Iulie

Proteste în Germania împotriva măsurilor anti-COVID


Opozanţii măsurilor anti-coronavirus în vigoare au ieşit sâmbătă din nou în stradă în mai multe oraşe din Germania, iar în multe locuri s-au format contra-proteste.

Oponenții vaccinărilor și politicillor guvernului german privind coronavirusul au demonstrat sâmbătă în mai multe orașe germane.

Câteva mii de oameni au ieșit în stradă în orașul-port Hamburg, apoi au mărșăluit prin centrul orașului. Au fost înregistrați aproximativ 8.000 de participanți.

Nu vaccinării obligatorii!” a fost scris pe pancarte făcute de sine, precum și „Luați-vă mâinile de pe copiii noștri”.

În orașul Düsseldorf, poliția a declarat că aproximativ 4.000 de protestatari au mărșăluit prin centrul orașului.

Alianța „Dusseldorf ia atitudine” a înregistrat un contra-protest cu aproximativ 200 de participanți.

Vaccinările pentru copii încep în Germania, în urma recomandărilor făcute de cel mai important organism de vaccinare din țară. Cu toate acestea, părinții au opinii împărțite în ceea ce privește asta.

Anti-vaxerii luptă împotriva introducerii vaccinării obligatorii.

Demonstrații au avut loc și în centrul financiar Frankfurt pe Main, precum și în orașele din sud-vestul Karlsruhe și Freiburg.

Poliția a spus că aproximativ 3.500 de persoane au mărșăluit prin centrul orașului Freiburg, iar unii participanți nu purtau măști obligatorii.

Aproximativ 900 de oameni au ieșit în stradă în Karlsruhe pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii, în special pentru lucrătorii din domeniul sănătății, cum ar fi asistentele.

În Osnabrück, Saxonia Inferioară, aproape 2.000 de persoane au manifestat sub sloganul „Drepturile fundamentale nu sunt negociabile”, potrivit poliției.

Aproximativ 1.900 de persoane au participat la un protest împotriva restricțiilor în Schwerin, capitala statului nordic Mecklenburg-Vorpommern, a declarat poliția. Protestatarii au mărșăluit pașnic prin centrul orașului.

La Berlin, în pofida interzicerii unei demonstraţii planificate, câţiva zeci de manifestanţi s-au adunat la Poarta Brandenburg. Participarea a fost redusă, printre ei aflându-se, potrivit poliţiei, numeroşi turişti care nu erau acolo pentru protest. Iniţial se anunţase că 2.000 de persoane vor mărşălui de la Poarta Brandenburg prin districtul guvernamental.

Germania are o rată de vaccinare relativ scăzută, cu doar 70% din populaţia totală inoculată împotriva virusului. Peste 6,76 milioane de cazuri şi 108.000 de decese au fost raportate de la începutul pandemiei.

Autorităţile germane au început recent să introducă vaccinarea la copiii cu vârste mai mici, potrivit DW.

Comentarii Facebook