FOTO - Un polițist din Italia a salvat viața unei românce: „Am convins-o să nu-și pună capăt zilelor”


O conversație lungă de aproape o oră și o luptă pentru câștigarea încrederii. A fost rețeta unui polițist italian pentru a-și atinge scopul: să salveze viața unei românce care amenința că își va pune capăt zilelor. 

O poveste demnă de un scenariu de film, desfăşurată miercuri seara pe faleza Scauri, din Italia. O poveste cu final fericit, un final care se datorează profesionalismului cu care a acționat un carabinier-negociator, specializat în astfel de intervenții”, scrie ilmessaggero.it.

Numele polițistului este Michael Monnanni și de câteva luni se ocupă de zona falezei Scauri. Miercuri seara, când carabinierii au fost alertați de către trecători că o persoană încearcă să își pună capăt zilelor, el a intervenit fără să se gândească vreo clipă că avea să devină erou. 

carabinier.jpeg

Am ajuns pe plajă pentru că o femeie de 35 de ani a amenințat că se sinucide, după o ceartă cu partenerul ei. M-am apropiat pentru a încerca să stabilesc un dialog cu ea, dar femeia, pe măsură ce mă apropiam, ea tot înainta spre mare, amenințănd tot mai tare cu sinuciderea”, a declarat bărbatul. 

Luând în considerare distanța şi toate celelalte condiții, salvatorul şi-a dat seama că salvarea femeii prin prinderea de o parte a corpului este aproape imposibilă şi a decis să schimbe tactica trecând la un dialog cu femeia. Astfel a început o discuție care a durat aproape o oră.

A negociat pentru a salva o viață de om

Am vorbit despre multe subiecte, în special despre starea personală a femeii, dorința de a se întoarce în România, problemele cu care este nevoită să se confrunte aici, în Italia, relația cu partenerul ei. Un dialog intens care a dus până la urmă la un rezultat. Așa că am convins-o să nu se sinucidă”, a declarat polițistul italian. 

În timp ce salvatorul vorbea cu femeia, în speranța că o va face să renunte la gest, colegii lui i-au dat de urmă partenerului femeii, pentru care aceasta voia să îşi pună capăt zilelor. În acel moment, când şi-a văzut concubinul, femeia a decis să iasă din apă şi a renunțat la gândul negru. 

La fața locului a fost chemată și o ambulanță, însă din fericire starea de sănătate a femeii a fost una bună și nu a necesitat îngrijiri medicale. „Înainte de a pleca, ne-a mulțumit și i-am spus că ne vom ocupa de toate cele necesare pentru a o ajuta să-și depășească problemele”, a mai spus polițistul. 

Sursa foto: Rotalianul / Unsplash

Comentarii Facebook