Sambata 28 Ianuarie

FOTO - Un băiat afgan a încercat să intre în România, ascuns pe osia remorcii unui TIR. Băiatul de doar 17 ani voia să ajungă în Germania


Un băiat în vârstă de 17 ani, din Afganistan, a fost depistat de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să intre ilegal în România, prin PTF Giurgiu, scuns pe osia unui autocamion ce transporta textile din Turcia pentru România și Serbia. 

În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autocamion condus de un cetăţean turc, în vârstă de 38 de ani, care transporta textile din Turcia pentru România şi Serbia. În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii autocamionului, o persoană de sex masculin”, au declarat reprezentanții ITPF Giurgiu, potrivit Agerpres. 

afgan camion 2.jpg

Adolescentul afgan voia să ajungă în Germania 

Persoana în cauză nu deţinea documente de identitate asupra sa. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au stabilit că tânărul depistat este cetăţean afgan, în vârstă de 17 de ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe osia semiremorcii când se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca şoferul să cunoască acest lucru şi intenţiona să ajungă în Germania”, au mai spus aceștia.

afgan camion 1.jpg

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentanții Poliției de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Comentarii Facebook