Miercuri 22 Martie

Viața într-un Boeing 727: Povestea inedită a doi americani care și-au construit locuințe în interiorul unor avioane


După ce și-a pierdut casa în urma unui incendiu, o femeie din Mississippi a decis să se mute într-un avion. Jo Ann Ussery și-a cumpărat un Boeing 727 vechi, care urma să ajungă la un depozit de deșeuri, l-a adus pe un teren pe care îl deținea și timp de șase luni l-a renovat. 

După cele șase luni Ann a ajuns să aibă o casă complet funcțională, cu o suprafață totală de peste 1.500 de metri pătrați locuibili, în care se regăsesc trei dormitoare, două băi și o cadă cu hidromasaj. Toată investiția s-a ridicat la 30.000 de dolari la acea vreme, scrie CNN. Femeia, care era cosmeticiană în Benoit, Mississippi, fără să aibă vreo legătură cu aviația, a locuit în avion patru ani, din 1995 până în 1999

bruce 1.2.jpg

Povestea femeii i-a inspirat și pe alții

Jo Ann Ussery nu a fost singura persoană care a locuit într-un avion. La sfârșitul anilor '90, Bruce Campbell, un inginer electrician care deținea o licență de pilot a auzit întâmplător povestea lui Jo Ann și a fost inspirat de ea. „Conduceam spre casă și ascultam o emisiune radio când am auzit povestea lui Jo Ann. M-a prins așa de tare încât a fost surprinzător cum am reușit să țin mașina pe linia șoselei. În dimineața următoare am început să dau telefoane”, a povestit Campbell. 

Așa a ajuns bărbatul să locuiască în propriul său avion, tot un Boeing 727, timp de peste 20 de ani, în pădurile din Oregon. Bărbatul spune că nu ar mai locui niciodată într-o casă obișnuită. Proiectul său a costat 220.000 de dolari în total, din care aproximativ jumătate a reprezentat costul avionului.

bruce 2.jpg

O locuință inedită și cu istorie

El a povestit că avionul a aparținut companiei Olympic Airways din Grecia și a fost folosit chiar pentru a transporta trupul proprietarului companiei aeriene, magnatul Aristotel Onassis, în 1975: „Atunci nu cunoșteam istoria avionului. Nu știam că are un interior vechi, în stil 707. Era funcțional, dar părea foarte vechi. A fost probabil cea mai proastă alegere pentru o casă. Așa am considerat atunci”, spune bărbatul.

În această situație, Campbell a trebuit să lucreze la avion câțiva ani înainte de a putea trăi în el. Interioarele sunt simple, iar mobilierul la fel. În timpul iernii,  Campbell se retrage în Miyazaki, un oraș din sudul Japoniei unde are un apartament mic. Pandemia nu i-a mai permis să se mute iarna în Japonia, așa că în ultimii trei ani a trăit tot timpul în avion.

bruce 3.PNG

A vrut să facă o investiție similară și în Japonia, în 2018, dar afacerea a eșuat în ultimul moment, deoarece compania aeriană de la care voia să cumpere aeronava a renunțat la tranzacție. „Am pus proiectul în așteptare”, a spus bărbatul

Campbell primește frecvent vizitatori și chiar oferă cazare gratuită în aeronave în timpul evenimentelor publice organizate în zonă.


Comentarii Facebook