Miercuri 24 Aprilie

Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari: Impactul asupra mediului poate fi major


O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului. Mulțumim autorităților pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au reacționat la acest incident”, a transmis compania.  

Unul dintre cei trei răniți are arsuri pe 45% din corp

Situația este sub control, nu sunt puse în pericol vecinătățile. Instalața unde s-a produs deflagrația este zona cu riscul cel mai ridicat”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

WhatsApp Image 2021-07-02 at 13.43.19.jpeg

Petromidia este în prezent cea mai mare rafinărie din România și este deţinută de KMG International (54,63%; direct şi indirect) şi de statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).

Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan. La Petromidia s-au procesat anul trecut procesat 4,8 milioane de tone de materii prime (1,16 mil. tone de benzină şi peste 2,6 mil. tone de motorină şi combustibil de aviaţie).

Comentarii Facebook