Detalii din cadrul operațiunii de salvare a femeii închise în portbagajul unei mașini incendiate


Femeia răpită și sechestrată în portbagajul unei mașini incendiate a fost salvată în mod miraculos după ce a reușit să sune la 112. Autoritățile au dezvăluit detalii din cadrul operațiunii. 

Femeia a fost răpită de iubitul ei, cel care a băgat-o în portbagajul unei mașini și a dus-o pe un câmp din sectorul 3, unde a încercat să îi dea foc.

Citește și: O femeie, răpită de iubit şi dusă pe un câmp pentru a fi incendiată, salvată în ultimul moment. A sunat la 112 din portbagajul maşinii

În primul apel, operatorul STS a auzit pe fundal o situație conflictuală și a alertat imediat Poliția. „Deși era foarte speriată, femeia a reușit totuși să ofere detalii relevante despre situația în care se afla”, informează Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

În timpul apelului, operatorul STS i-a trimis un SMS cu un link de localizare, pe care să îl acceseze pentru a putea fi transmise către Sistemul 112 coordonatele geografice ale poziției telefonului de pe care a sunat. Deoarece mașina în care era sechestrată se afla în mișcare, pe baza informațiilor de localizare primite în timp real de la telefonul victimei, operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepționate și de către dispeceratul Poliției. Astfel, echipajele de intervenție au putut identifica zona și au reușit să ajungă în timp util la victimă”, explică Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Telefonul inteligent al femeii a salvat-o de la un sfârșit crunt 

Al doilea apel a fost efectuat chiar în momentul sosirii echipajelor de poliție. Femeia a anunțat că mașina în care se afla sechestrată a fost incendiată. Apelul a fost transferat imediat către ISU-SMURD, Ambulanță, Poliție și Jandarmerie. 

Geolocalizarea HTML este o soluție de localizare dezvoltată de STS în anul 2018, disponibilă pentru smartphone-urile care au activate conexiunea la Internet și GPS-ul, fără să fie nevoie de instalarea unui soft sau unei aplicații. 

În situația în care sunați la numărul de urgență 112 și nu cunoașteți adresa sau un punct de reper identificabil pentru determinarea adresei/poziției unde vă aflați și unde este nevoie de ajutor, în cazul în care dețineți un smartphone cu serviciile date active, operatorul STS din cadrul Serviciului de urgență 112 vă poate transmite un SMS cu un link pe care trebuie să îl accesați pentru obținerea poziției telefonului mobil și transmiterea acesteia către sistemul informatic al Serviciului de urgență 112”, a mai precizat Serviciului de Telecomunicații Speciale. 


Comentarii Facebook