Miercuri 24 Aprilie

Europenii vaccinați anti-COVID-19 vor putea intra în Franța din 9 iunie, fără a prezenta un test-COVID negativ


Europenii vaccinați împotriva COVID-19 vor putea intra în Franța începând din 9 iunie, fără a prezenta un test negativ la coronavirus, a anunțat vineri ministrul transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari.

Anunțăm că, începând din 9 iunie viitor, europenii care sunt vaccinați vor putea veni în Franța fără test PCR”, a declarat ministrul la televiziunea CNEWS.

Fluxurile de călători între Franța și Europa sunt redeschise

Începând din 9 iunie, fluxurile de călători între Franța și țările străine vor fi redeschise conform unor modalități care variază în funcție de situația sanitară a statelor clasate prin culori (verde, portocaliu sau roșu) și de vaccinare, se arată într-un document publicat vineri de Guvern și intitulat „Strategia de redeschidere a frontierelor”.

Persoanele care vin din zone „verzi”, în care intră toate țările din spațiul european, vor putea intra pe teritoriul Franței făcând dovada vaccinării, iar cele nevaccinate vor trebui să prezinte un test PCR sau antigenic negativ.

În schimb, călătorilor care vin din Marea Britanie sau Statele Unite li se va solicita un test negativ (PCR sau antigen), indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, se precizează în același document.


Comentarii Facebook