Duminica 4 Decembrie

Elena Udrea ar munci din închisoare, dar nu are unde! Din închisoare, Udrea militează pentru depturile deținuților


Elena Udrea, închisă la penitenciarul Târgșor pentru șase ani, a transmis un mesaj pe Facebook prin care militează pentru dreptul deținuților de a munci.

România este a patra țară cu cel mai mic şomaj din Europa, cu o rată de 5% în scădere (iulie). Deci este nevoie de forță de muncă! 

Mă gândesc că în penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal să muncească, dar nu prea au unde. Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit să găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, şi fac mari eforturi în continuare pentru a aduce angajatori. 

Interesul este al tuturor: condamnații câștigă zile, care se scad din pedeapsă, şi chiar şi bani, iar penitenciarul primeşte o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, în folosul deținuților şi al propriilor angajați.

Problema este că cererea de forță de muncă din penitenciare este mică.

Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc această posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm că este nejustificat.

Deținuții sunt mai disciplinați şi mai motivați să muncească.

În plus, s-a constatat că recidiva este mult mai mică în rândul celor care au muncit pe timpul detenției. Ceea ce arată că reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decât prin statul degeaba, claie peste grămadă, în camere insalubre ani de zile!", a transmis Elena Udrea, pe Facebook, din închisoare.

Comentarii Facebook