Sambata 26 Noiembrie

Doi turiști canadieni au crezut că România a fost invadată de Rusia: Au primit mesaj RO-Alert privind prezența unui „URS” în apropiere


Doi turiști din Canada au intrat în panică după ce au crezut că România a fost invadată de Rusia. Totul, din cauza unui mesaj RO-Alert care i-a atenționat în limba română și maghiară de prezența unui „URS”, în Cheile Bicazului. 

Normand Pion și Helene Giguere sunt doi turiști din Canada care parcurg România pe bicicletă. Aceștia au intrat în panică după au primit un mesaj din partea Ro-Alert pe 13 august, în timp ce se aflau în Toplița. Cei doi nu au înțeles despre ce este vorba deoarece mesajul a fost trimis în limba română și maghiară.

Cuvântul URS i-a indus în eroare pe canadieni, ducându-i cu gândul la URSS

turisti canadieni 1.jpg

Mesajul i-a informat despre prezența unui „URS” în apropiere, dar au crezut că mesajul se referă la „URSS” și astfel au dedus că sunt avertizați armata rusă a intrat în România.

Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțați, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița în timp ce dormim și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, au scris turiștii pe Facebook. 

Au început să caute informații despre situația de securitate din România și au descoperit că situația este normală. Ulterior au reușit să găsească un prieten care le-a tradus mesajul și s-au amuzat copios, potrivit Libertatea.


Comentarii Facebook