El este Eugeniu Petrescu, cel care a dus spaga de la Vama Halmeu via Cluj, la PDL Bucuresti! - FOTO


Eugeniu Petrescu, omul care ducea spaga de la Vama Halmeu in PDL, are 67 de ani. Conform procurorilor el a intermediat numirea sefului Vamii care a platit pentru acest serviciu 130.000 de euro.

 

Petrescu este cunoscut in randul membrilor de partid din Bucuresti. Deputatul PDL Bucuresti, Cristian Petrescu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca il cunoaste si ca poarta acelasi nume cu el, dar nu are nicio legatura de rudenie.

"Nu sunt ruda cu Petrescu si nu este tatal meu. M-a intrebat multa lume acest lucru. Stiu ca este un domn Petrescu in PDL Bucuresti, dar nu il cunosc", a spus Cristian Petrescu.

 

In cursul zilei de miercuri, 8 februarie, am dezvaluit portiuni din incheierea penala a deciziei de arestare pe 29 de zile a omului de afaceri clujean Liviu Florian, in care procurorii precizau ca banii de la Vama Halmeu mergeau spre un partid politic.

"In cursul lunii septembrie 2009, inculpatul Liviu Florian a pretins de la invinuita Dobrescu Nicoleta- inspector vamal in cadrul Biroului Vamal Halmeu, suma de 130.000 de euro, promitandu-i ca in baza influentei pe care o are asupra faptuitorului Marginean Radu Traian - sef al Agentiei Nationale a Vamilor (ANV), si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) il va determina sa o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu.

Influenta de care s-a prevalat inculpatul Florian Liviu a fost reala, el facand demersuri la faptuitorul Marginean Radu Traian prin intermediul faptuitorului Predescu Eugeniu, astfel ca in 23 septembrie 2009 invinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegata in functia de de sef al Biroului Vamal Halmeu prin Ordinul sefului ANV
", se arata in incheierea penala la decizia de arestare pe 29 de zile, emisa de Tribunalul Satu Mare.

"Totodata solicitarea unor sume atat de mari, 130.000 de euro respectiv 300.000 de euro, in numele si pentru un PARTID POLITIC si un sef de institutie, lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile publice", precizeaza sursa citata.

 

Citeste AICI toate amanuntele!

 

Foto: Puterea.ro

Comentarii Facebook