Ce răspunsuri primesc mamele ocupanților ruși când întreabă autoritățile despre fiii lor dispăruți în Ucraina


Comisariatul rus pentru drepturile omului a primit până la această oră, aproximativ 400 de scrisori de la familiile soldaților ruși, căzuți la „datorie” în războiul din Ucraina. 

Pe 25 martie, Ministerul rus al Apărării a raportat că 1.351 de militari ruși au fost uciși în Ucraina, dar datele privind numărul militarilor ruși uciși, răniți sau dispăruți în Ucraina variază în funcție de părțile care le dau publicității. Armata ucraineană susține că au fost uciși 18.000 de soldați ruși. Citând date de informații militare, subsecretarul de stat al SUA a declarat că peste 10.000 de militari ruși au murit în conflict, până la acest moment, arată sursa citată, notează Antena 3. 

În acest context, rudele soldaților care au pierdut legătura cu aceștia, încearcă să-i găsească prin intermediul autorităților militare ruse. Răspunsurile pe care le primesc sunt cel mult vagi. Răspunsul oficial este unul sec: „Soldatul este în misiune”. Până acum au fost interceptate mai multe convorbiri telefonice între soldații ruși și familiile lor, care nu cred în contextul real al războiului. Posibil numărul nenumărat de morți și răniți, să ridice măcar un vag semn de întrebare în mintea celor care au o încredere oarbă în sistemul lui Putin și nu cred în atrocitățile din Ucraina. 

Comentarii Facebook