Doi tineri n-au mai cumpărat niciun aliment de la începutul pandemiei: „Am vrut să nu mai depindem de nimeni!” Cu ce se hrănesc cei doi


Când a început pandemia și rafturile din supermarket-uri s-au golit, Chris Hall și Stephanny Lowey au decis că nu vor să se mai bazeze pe alții pentru mâncare. Cuplul din Canada a început o provocare de un an în care să nu mai cumpere niciun produs alimentar.

De când au hotărât să crească, să prindă sau să producă totul, inclusiv zahăr, sare și făină, au trecut cinci luni, iar tinerii spun că provocarea le-a transformat viața.

Întotdeauna am vrut să facem ceva. De mult avem o grădină și cultivăm legume. Când a apărut pandemia, ne-a dat acel impuls suplimentar de care aveam nevoie pentru a o face. Când am început, amândoi am rămas fără loc de muncă, dar în prezent lucrăm amândoi, și realitatea că magazinele nu mai aveau alimente ne-a motivat să vedem dacă ne putem descurca singuri”, a declarat Chris, în vârsta de 38 de ani, pentru Metro UK.

Au început oficial provocarea în august, deși aveau deja o grădină plină cu alimente în acel moment. Cuplul și-a petrecut lunile următoare construind cotețe pentru găini, rațe și curcani, precum și citind cât mai mult posibil pentru a-și da seama de unde vor obține toate lucrurile de care au nevoie.

A trebuit să învățăm atât de multe lucruri noi, cum ar fi să cultivăm ciuperci, să procesăm plantele de stevia și să extragem sare din ocean. Am petrecut mult timp citind și studiind online pentru a ne da seama de toate lucrurile pe care trebuia să le facem”, a adăugat acesta.

Deși totul merge în prezent, Chris recunoaște că primele săptămâni au fost dificile.

Primele trei săptămâni au fost foarte dificile, deoarece corpurile noastre au trebuit să se adapteze cu eliminarea cafeinei, a alcoolului și a zahărului în aceeași zi. După trei săptămâni nivelul nostru de energie s-a echilibrat și poftele noastre s-au diminuat, iar acum ne simțim minunat”, mai spune Chris.

Dieta cuplului constă în mare parte din ouăle provenite de la găinile crescute de ei, carne de pui și curcan, pești, creveți și crabi prinși din ocean, precum și fructe și legume din propria grădină, pe care le-au păstrat în congelator pentru iarnă.

Un alt aspect de care a trebuit să țină cont cuplul, odată cu începerea acestui stil de viață, a fost obținerea nutrienților necesari sănătății.

„Unul dintre lucrurile la care nu ne-am gândit a fost modul în care vom obține suficient iod în dieta noastră, deoarece nu mai folosim sare de masă (care este modul în care majoritatea oamenilor primesc suficient iod). După unele cercetări, am constatat că algele marine au un conținut ridicat de iod, așa că am adăugat acest lucru și în dieta noastră.

Acum, pe măsură ce trece iarna, se simt pozitivi în ceea ce privește continuarea acestui mod de viață, provocarea lor ajungând la final în august.

„În primăvară, vor apărea o mulțime de activități de pescuit care nu sunt posibile în timpul iernii, oferindu-ne și mai multe opțiuni.

Cu toate că provocarea se va încheia la sfârșitul celor 365 de zile, cuplul intenționează să continue acest stil de viață.


Comentarii Facebook