Joi 2 Februarie

Doi părinți și-au dus copiii pe munte în șlapi și pantaloni scurți, unde era COD PORTOCALIU de vijelii. Au intervenit salvamontiștii


Doi părinți și-au dus copiii în papuci și pantaloni scurți în drumeție pe Vârful Vârtoapele, în județul Argeș, unde era cod portocaliu de vijelii. Copiii de 5 şi 6 ani au fost la un pas de un șoc hipotermic, pentru că erau în pantaloni scurți și papuci.

Cei patru au fost surprinși de codul portocaliu de ploi și vijelii în Vârful  Vârtoaptele, precizează Salvamont Câmpulung Muscel. În imaginile postate de salvamontiști se vede că unul dintre copii este încălțat cu papuci. Ambii copii au pantaloni scurți, așa că salvatorii le-au dat geci groase. După ce i-au stabilizat hipotermic, salvamontiștii i-au coborât în siguranță, alături de părinții lor, până la maşină, scrie Digi 24.

În acest context, salvamontiștii fac apel la turişti să fie echipaţi corespunzător şi să urmărească prognoza meteo înainte de a se aventura în drumeții. În aceste zile meteorologii au prognozat ploi și vijelii în zona montană.

Grijă mare la echipament și la prognoza meteo!", transmit salvamontiștii.

Comentarii Facebook