VIDEO - Doi ofiţeri ruşi au fost interceptaţi în timp ce-i criticau pe Putin și Șoigu: „Ești terminat, Putin, idiotule”


Severodonețk este cel mai fierbinte loc din Ucraina. Aproape trei sferturi din oraş este sub controlul forţelor rusești. În schimb, Kievul anunţă progrese în contra-ofensiva menită să elibereze Hersonul.

Într-o interceptare a serviciului de securitate din Ucraina, un militar rus este auzit povestind unui prieten că nu au mai fost aprovizionații cu alimente de săptămâni întregi, iar soldații au auns să mănânce câini. 

Citește și: Discuție halucinantă între un rus de pe front și unul din Rusia: „Mâncăm câini. Azi am mâncat un Yorkshire Terrier”

Iar doi ofițeri ruși au fost interceptați  în timp ce-i criticau, printre înjurături, pe superiorii lor din conducerea armatei ruse, în frunte cu ministrul Apărării. Pe străzile din Severodoneţk încă au loc lupte intense, deşi o bună parte din unităţile ucrainene s-au retras din oraşul care este ocupat în proporţie de 80% de trupele ruseşti. Apărătorii rămaşi sunt masaţi în zona districtului industrial şi a uzinei chimice Azot.

Severodonețk e ultimul oraş din regiunea Luhansk în care Kievul mai are soldaţi. Cei care s-au retras, au ajuns în Lisihansk, unde armata ucraineană vrea să organizeze o nouă linie de apărare în faţa ruşilor. Localnicii rămaşi în acest oraş trăiesc în fiecare clipă sub ameninţarea unor bombardamente masive.

Rusia pierde din ce în ce mai multe în războiul din Ucraina 

Deşi pare că războiul merge în direcţia bună pentru Rusia, apar noi dovezi că mulţi militari ruşi, de la soldaţi până la ofiţeri superiori, sunt nemulţumiţi şi au moralul la pământ. Serviciile ucrainene de informaţii au dat publicităţii înregistrări cu discuţia dintre un colonel rus şi un medic militar, în care cei doi îi critică într-un limbaj foarte colorat pe superiori, inclusiv pe cei de la Kremlin.

Șoigu este un nenorocit, nu există niciun militar sub contract. De unde naiba să vină? Li s-a dat un salariu de 30.000 de ruble prăpădite (aprox. 450 de euro), de unde să fie recrutaţi? Nimeni nu ştie să lupte, nimeni nu vrea să lupte. Tot ceea ce fac e să salute, niciunul nu a fost învăţat să facă altceva”.

Aceștia și-au îndreptat atenția și spre Vladimir Putin. Aceștia l-au criticat pe președinte pentru că nu a bombardat Parlamentul ucrainean: „O rachetă ar fi trebuit să intre în Verkhovna Rada (Parlamentul ucrainean) în Kiev. Asta e, la naiba. De ce nu au lansat o rachetă? Nu pot să înțeleg, ești terminat, Putin - idiotule!

Nici generalul-colonel Dvornikov, comandantul suprem al aşa-zisei operaţiuni speciale din Ucraina, nu scapă netaxat: „Dvornikov ăla e o nenorocită de legendă. E de-a dreptul un imbecil, doar un imbecil. El a venit cu ideea că lupta e “anti-Bandera” (împotriva naziştilor). Ei bine, e un idiot fără niciun pic de creier”.

Comentarii Facebook