Marti 30 Noiembrie

Deputatul PNL Cluj, Radu Moisin, cere demisia lui Voiculescu! „Acesta este un semnal de alarmă”


Deputatul PNL Cluj, Radu Moisin, cere demisia ministrului Vlad Voiculescu. Radu Moisin cere demisia ca urmare a celor întâmplate la Spitalul Foișor din București, unde pacienții au fost evacuați în miezul nopții.

Demisia/demiterea domnului Voiculescu este necesară pentru salvarea de vieți!

Au trecut 24 de ore de la începutul evacuării forțate a pacienților din Spitalul Foișor din București.

M-am uitat aseară până târziu la această dramă, timp în care am primit mesaje de la oameni revoltați. Nu am răspuns până acum pentru că am fost convins că se va întâmpla ceva bun în această dimineață, ceva firesc.                                                             

Eram convins că în zona decidenților cineva a fost operat/cunoaște pe cineva operat la  coloană/șold/picioare ca să știe durerea imensă a pacienților, faptul că recuperarea este extrem de grea și că plimbatul pe scaun/targă/scări poate compromite rezultatul intervenției și să agraveze starea de sănătate. Eram convins că cineva știe că un pacient nu poate fi externat ca și cum ai trimite un colet prin curier pentru că starea de sănătate a pacientului trebuie evaluată de medic, care își asumă răspunderea personală și chiar penală, același medic care trebuie să completeze fișa de externare din spital în care să detalieze intervenția medicală, analizele efectuate, tratamentul administrat și îngrijirile necesare pe mai departe.          

Primele reacții oficiale au dat vina, culmea, tot pe medicii care chiar salvează vieți.                                                                      

 Spre deosebire de unii "specialiști" care încearcă să se califice la locul de muncă (a doua oară), eu chiar știu ce a însemnat criza Covid într-un mare spital din Cluj în anul 2020 și știu că decizia de transformare a acestuia în spital Covid s-a luat din timp, s-au putut amenaja toate circuitele, s-au procurat dotările necesare (cât de bine s-a putut în acea criză de materiale), s-au putut construi rapid pasarele, căi de acces, separatoare etc. Dar nici la Cluj nu s-a putut face acest lucru în câteva ore, ci în câteva zile!  

 Era evidentă gravitatea situației încă de acum câteva săptămâni, sens în care am prezentat de la tribuna Parlamentului dovada faptului că, în 1-15 martie 2021, s-au efectuat mai puțin cu 26% teste RT PCR față de 1-15 noiembrie 2020. Deși numărul de pacienți era mai mare la ATI în martie a acestui an față de noiembrie, în martie s-au efectuat mai puține teste și se raportau mai puține cazuri”, a scris acesta pe Facebook.                                                        

„De cazul tragic de la Matei Balș a uitat mai toată lumea”                 

De asemenea, Moisin a contestat și decizia ministrului cu privire la închiderea magazinelor la ora 18:00 .   

Deși Ministerul Sănătății știa că situația e gravă, conducătorul acestuia dădea declarații la limită sau dincolo de paranormal, precum cazul celor cu memoria întinată în saci de plastic, când Ministrul a stat 25 de minute să contrazică jurnaliștii că nu au dreptate.                                                                                                                                                                                                 

Apoi cazul tragic de la Matei Balș de care a uitat mai toată lumea, după care situația e aceeași în țară, decizia cu închiderea magazinelor la ora 18:00 fără prezentarea unei minime fundamentări științifice, modul de a râde în conferință de presă când prezinți măsuri de restricție, "talentul" de a face în continuare câteva zeci de teste pe zi în unele județe, în timp ce Clujul e în carantină de noapte de peste o săptămână doar pentru că aici se testează în mod corect.           

Solicitarea mea nu are nicio legătură cu partidul din care provine domnul Voiculescu. Am fost printre primii candidați PNL din țară care au spus, înainte de începutul campaniei, că prefer o alianță de guvernare cu USR PLUS, chiar dacă PNL ia un scor mult mai mare. 

Logica era să preluăm ce e mai bun de la amândouă formațiunile și să schimbăm România în bine. Am rămas adeptul aceleiași idei, cunosc foarte mulți oameni competenți și puși pe lucruri bune în această formațiune.                  

Aceasta nu este doar o solicitare publică, pentru că am transmis același mesaj și conducerii centrale a PNL.                                     

 Acesta nu este un atac politic, ci ultimul semnal de alarmă ca să mai salvăm ce se poate din Sănătate! Așa nu se mai poate!”, a mai spus Radu Moisin.


Comentarii Facebook