De ce nu a acceptat Liviu Dragnea SOLUȚIA care îl scăpa de închisoare? Credea că scapă oricum?


Avocatul Adrian Toni Neacşu, cel care le-a reprezentat pe Bombonica Prodana şi pe Olguţa Şefu în dosarul angajărilor fictive, spune că Liviu Dragnea putea scăpa de închisoare, dar a refuzat acest lucru.

Liviu Dragnea avea o soluţie aproape sigură prin care scăpa de executare. Fapta reţinută în sarcina dumnealui este definiţia prin excelenţă a traficului de influenţă politică, adică aceea fapta prin care, prin folosirea funcţiei de conducere dintr-un partid, se creează un avantaj patrimonial (salarii nemeritate) unor terţe persoane. I s-a prezentat această variantă. Din păcate, schimbarea încadrării juridice în această faptă, care ar fi fost prescrisă şi astfel ar fi scăpat, nu a fost acceptată, chiar de dumnealui, ca varianta de apărare”, a scris scrie apărătorul, pe Facebook.

E singurul meu motiv de nemulţumire în ce priveşte strategiile de apărare în acest dosar, în care Bombonică Prodan a fost achitată curat şi va primi banii înapoi pe care deja i-a achitat drept prejudiciu iar Şefu Olguţa a primit 1 an cu suspendare, de la cei 3 iniţiali, fiind achitată pentru abuz în serviciu (ele fiind clientele mele). În rest, din acest dosar rămân cu lămurirea la CCR a definiţiei abuzului în serviciu, a constatării nelegalitatii completelor de 5 judecători şi poate, vom vedea, şi a nelegalitatii completelor nespecializate. Dosar greu, dar frumos şi motivant”, completează Adrian Toni Neacşu.

Nu este clar de ce a refuzat Liviu Dragnea această oferă, dar este posibil că se baza pe o achitare ”curată”, fără a putea fi acuzat că a comis totuși o infracțiune.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost închis la Rahova, luni, 27 mai, după ce a fost condamnat la 3,6 ani de îănchisoarepentru acuzația de instigare la abuz în serviciu.

Comentarii Facebook