Dacă nu-i vede dictatorul Putin, nu există. Federația Rusă nu va ridica cadavrele soldaților ruși care au murit în Ucraina


Ministerul rus al Apărării refuză să recunoască pierderile armatei sale în Ucraina. 

Senatorul rus Lyudmila Narusova a spus că trupurile soldaților care au murit în Ucraina nu vor fi luate în Federația Rusă, informează Unian.net.

Potrivit ei, astăzi regimul Putin pur și simplu nu are o astfel de preocupare.

Astăzi am fost la Comitetul Mamelor Soldaților, care pur și simplu este inundat de telefoane și scrisori de la mame care au pierdut legătura cu copiii chemați acolo. Nu au nimic de pierdut, caută măcar ceva care să le ofere informații. Au văzut fotografii ale fiilor lor și au început să dea telefoane și au aflat că unii sunt în captivitate, că alții au murit. Dar problema de a colecta cel puțin cadavrele morților pur și simplu nu există!”, a spus ea.

În regiunile Rusiei, oamenii caută disperați să afle informații despre decese și prizonieri. Este un caz foarte rar, când există o mulțime de solicitări, dar nu există deloc informații. 

Talk-show-urile televiziunii de stat ruse descriu videoclipurile cu rachete care lovesc orașele ucrainene și rapoartele despre soldații ruși uciși în acțiune drept „falsuri”, în timp ce mass-media din țară încearcă să găsească fotografii și videoclipuri apărute din Ucraina care contrazic rapoartele oficiale ale invaziei.

Comentarii Facebook