Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte. Veștile nu sunt atât de bune pe cât am vrea


Meteorologii au spus cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte, mai ales că românii deja visează la minivacanța de 6 zile pe care o vor avea. 

Vom avea temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice, anunţă marţi ANM. Cu toate acestea, nu va fi vreme de plajă de 1 Mai, așa cum am dori cu toții.

Estimarea pentru următoarele patru săptămâni și mai ales și ultima intervalul 29 aprilie - 6 mai, care cuprinde perioada Sărbătorilor pascale, arată o vreme ușor mai caldă în jumătatea estică, cu abateri termice pozitive mai mari chiar în zona litoralului.

Acest lucru poate indica faptul că în perioada respectivă putem să avem o vreme în general frumoasă. Nu excludem ca și ultima lună de primăvară, practic, care reprezintă și cea mai instabilă lună a primăverii și cea mai caldă, să aducă din nou aceste tendințe de vreme schimbătoare și cu variații semnificative”, a precizat meteorologul Elena Mateescu.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile sud-estice, dar şi local deficitare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Comentarii Facebook