Joi 17 Iunie

Cum poți înlocui Siri cu Google Assistent pe iPhone


Apple are unul dintre cle mai populare ecosisteme pentru smarthone din lume, iOS, însă unul dintre lucrurile care îi deranjează pe mulți utilizatori este limitarea din partea companiei în ceea ce privește aplicațiile și serviciile proprietare, Apple încercând întotdeauna să descurajeze alternativele. 

Acesta este și cazul Siri, asistentul virtual Apple, care a rămas cu mult în urma Google Assistant, însă până în prezent nu exista nicio metodă prin care să îl accesezi pe un iPhone. Google însă a găsit soluţia: noua aplicaţie Shortcuts de la Apple.

Odată cu iOS 12, Apple oferă tuturor dezvoltatorilor posibilitatea de a oferi acces la funcţiile din aplicaţiile lor folosind comenzi vocale prin Siri. Google a văzut oportunitatea şi a implementat controlul vocal prin Siri în Google Assistant, oferind astfel utilizatorilor de iOS posibilitatea de a folosi asistentul său superior pe telefoane şi tablete Apple, conform go4it.ro.

Tot ce trebuie să faci este să creezi în aplicaţia Shortcuts (care se găseşte pe AppStore) o scurtătură în aplicaţia Google Assistant (care exista deja pe iOS şi poate fi instalată gratuit) şi să îi ataşezi o comandă vocală. De exemplu, poţi configura comanda să fie „OK, Google”, ca pe Android. Astfel, după comanda „Hey Siri”, care „trezeşte” asistentul Apple, mai trebuie să zici „OK, Google” şi apoi să spui comanda sau să pui întrebarea la care ai nevoie de răspuns, iar totul va fi realizat de către Google.

Desigur, asistentul Google nu este la fel de bine integrat cu sistemul de operare Apple, deci nu vă aşteptaţi ca acesta să poată să recunoască comenzi care ţin de configurarea telefonului sau trimiterea de mesaje prin aplicaţiile Apple, însă acesta este mult mai competent în recunoaşterea comenzilor vocale şi în livrarea de rezultate la căutări folosind motorul de căutare proprietar.

Singurul dezavantaj este faptul că Google nu oferă aplicaţia Google Assistant în România, fiind necesară instalarea sa de pe un cont de iCloud de SUA pentru a putea beneficia de această funcţionalitate.

Comentarii Facebook